На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата

...
На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата
Коментари Харесай

Големите модни къщи стъпиха предпазливо на подиума на Седмицата на модата в Париж

На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на първокласни стоки Седмицата на висшата мода в Париж мина внимателно и без изненади. Творческите шефове на огромните фешън къщи избраха да не опитват, а ревютата приличаха повече на бутиково показване на скъпи и недразнещи клиентите дрехи, в сравнение с провокиращи спектакли.

Засега нищо не издава идването на нов бунтовник законодател в модата като Джон Галиано с неговите сбирки висша мода, направени от остарели вестници и бирени капачки, или като Александър Маккуин, качващ манекенките на 25-сантиметрови токове. Скандалът в света на първокласните дрехи с минимална цена от 25 хиляди $ се отсрочва за неопределен срок.

Големите дизайнери не рискуваха да объркат посланията на влиятелните си клиенти. Ориенталско въздействие, грациозност, повлияна от балета, и помпозност сплотяват сбирките, показани на Седмицата на висшата мода за сезон пролет-лято 2024 година, разяснява Ройтерс. В търсене на по-сигурна пътека в един нерешителен свят стилните къщи се обърнаха към предишното и му отдадоха своята респект. „ Диор “ показа „ източна “ сбирка, към която добави нов прочит на популярната рокля „ Цикада “, станала запазена марка на създателя Кристиан Диор.

Дизайнерът на „ Фенди “ Ким Джоунс показа ефирна и елегантна сбирка, въодушевена от стила на именития Карл Лагерфелд. Дори новаторският дух на „ Скиапарели “ беше подплатен с исторически претекстове, които да припомнят на клиентите за славния интервал на марката отпреди век и за дръзката последователка на Салвадор Дали Елза Скиапарели. „ Шанел “ заложи на кормила, плисета и тюл. Маестро Армани и Ели Сааб показаха обилие от великодушна приложимост на блестящи тъкани – наклонност, която към този момент беше декларирана от сбирките на 2023 година

SCHIAPARALIEN Haute Couture Spring/Summer 2024 by, unveiled at the opening of Haute Couture Week at Petit Palais in Paris.
— Schiaparelli (@Schiaparelli)
Седмицата на висшата мода в Париж очерта няколко значими тренда в косите и грима, разяснява френското издание на „ Вог “.  Те обаче също са израз на респект към традицията и предишното, въпреки и интерпретирани по нов метод. Във фокуса е женствеността. Стилистите на „ Шанел “ предложиха на клиентите си обичайната кадифена панделка върху спусната коса на тила. „ Диор “ заложи на панделка вид диадема – изискан решение, което може да претендира за типично френска грациозност. В унисон с налагането на запазената марка като фешън тактика гримьорите още веднъж акцентираха очната линия. Моделите на „ Скиапарели “ съчетаха умерения футуризъм с искра по кожата на манекенките.

Сенките с брокат и розите в косите се завърнаха на подиума, допълвайки внимателното обръщение на лукса за новия пролетно-летен сезон – просто лукс.

Седмицата на висшата мода в Париж обичайно дава опция на публиката да се сблъска с по-нестандартни решения на дизайнери, които не се притесняват от „ репутационни “ вреди. Любимецът на звездите Робърт Ун да вземем за пример сподели макабрена сбирка с булчинска рокля, „ опръскана “ в кървавовечервени щампи, отбор вид доминатрикс и шапки във формите на чадър и ръце, положени върху главата.

В последна сметка обаче творенията на дизайнери с упоритостите на Ун оферират артистични решения на реализатори като Карди Би, Лизо, Доджа Кет, Лейди Гага и нямат нито капацитета, нито функционалността да задават звук в първокласното облекло за пролетта и лятото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР